„Искам да изкажа огромна благодарност на г-н Попов и общинска администрация, които ни оказаха голяма подкрепа и съдействие по техническата документация на този проект. Базата ще се строи поетапно до 2025 г., приблизително ще инвестираме около 50 млн. лв. Базата от другата страна ще бъде свързана с тази и така ще бъде един от най-големите логистични комплекси в тази част на България.“ – това заяви днес представителят на фирма „Ариете“ Петьо Зарев по време на церемонията за първата копка на нова база в Пазарджик.

Новата логистична база ще е на площ от 32 000 кв.м. Тя ще бъде изпълнена от „Томов трейд“.  Това са сгради, които отговарят на всички световни стандарти, а на покривите на базата ще има фотоволтаични системи, които ще подпомагат бизнеса на фирмата. Още 700 работни места ще бъдат открити, когато е готова базата, а заплатите ще бъдат високи, заради високото ниво на логистичните услуги, които изискват хора с качества и квалификация.

„След не толкова много време тук върху тези пустеещи декари ще е най-голямата индустриална и логистична база в нашия регион, а ние ще продължим да им помагаме, защото те правят нещо много важно продължават оставят парите си в нашия град, продължават да създават работни места. Всеки такъв човек е добре дошъл и ще получи цялата ми подкрепа, както и подкрепата на цялата община.“ – каза кметът Тодор Попов. „Другата седмица отново ще се съберем за новите две поточни линии, които са инвестиция на „Ариете“ и „Костал“ и където вече работят нови двеста работника. Следващият месец ще бъде открит нов завод на Главболгарстой за бетонови изделия, а в края на октомври и новия търговски център на „Техномаркет“. Само за няколко месеца ще бъдат открити нови над 1000 работни места.“ – заяви Тодор Попов.

Бутилка шампанско беляза първата копка на новата логистична база, която се намира на ул. „Синитевско шосе“ в областния град.