Замразяване на цените на електроенергия, на природен газ и на вода, за да даде държавата гаранция, че хората ще могат да изкарат зимата – това ще са първите мерки, които БСП ще предложи след изборите. Това стана ясно от думите на водача на листата на “БСП за България” в Пазарджик Драгомир Стойнев пред Дарик радио.

„БСП е готова с разчети за прилагане на мярката. Считаме, че тя трябва да работи до април месец другата година. След което, трябва да се направят две тарифи за електроенергия – за нуждаещите се и за тези, които отопляват палати, за да не се раздават пари на калпак. Тоест подпомагането трябва да е спрямо консумацията. Така ще се стимулират както предприятията, така и хората да пестят”, каза още Стойнев.

Драгомир Стойнев успокои, че няма как в България да има режим на тока, тъй като сме третия износител на електрическа енергия в Европа.

Няма как да си осигурим сигурност на доставките на газ без дългосрочен договор с “Газпром”.

“На този етап България не може без “Газпром”, защото ние не сме подготвени. Няма как да осигурим сигурност на доставките на природен газ без дългосрочен договор. В момента нямаме с кого друг да подпишем такъв дългосрочен договор”, категоричен бе Стойнев, като обясни, че за да си осигури нужното количество  газ, на България са ѝ нужни 30 танкера втечнен газ годишно, при положение че тръбният газ е много по-евтин и е свързан с по-голяма сигурност на доставките.

“От предишното управление БСП излиза с високо вдигната глава, защото това, което се случи в социалната сфера в последните 7 месеца, почти никога не е било посочвайки безплатните детски градини и ясли, два пъти увеличението на пенсията, помощта за младите семейства, които работят и създават деца.”, каза още Стойнев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!