Осветлението на стадиона ще бъде с технологии, които са от последната година. Ще бъдат довършени и седалките за публиката, те са 1800 и вече са поръчани. Ако ни остане възможност ще довършим и сектора за гости. Отвън ще бъдат направени нови паркоместа, а амбицията на ръководството на ФК Хебър и Община Пазарджик е до края на годината, на обновения стадион да се играят две домакински срещи. Това стана ясно от думите на кмета Тодор Попов по време на церемонията по първата копка за направата на новото осветление на спортното съоръжение.

„Продължаваме нашата целенасочена политика да преведем спортната си база на необходимото ниво, това е тема, която вълнува много хора, но има срокове, а днес вече поръчката е финализирана и ние можем да пристъпим към изграждането на осветлението на стадиона“ – заяви Тодор Попов. Той подчерта, че в други градове – Варна и Септември осветлението е било направено по-бързо тъй като става дума за частни, а не общински инвестиции. „Радвам се, че отново ще си партнираме с фирма „Арете строй“ , изключително коректен наш партньор, радвам се, че те отново се отзовават. Това е сложен проблем, искахме осветлението да бъде чисто ново, имаме гаранция пет години от фирмата, а мнението на експертите е, че може да се ползва поне петнадесет години. Купувай скъпо, за да ти излезе евтино. С годините съм се убедил, че това е така и се придържам към тази максима.“

Секунди по-късно кметът Тодор Попов обяви, че не е доволен от представянето на ФК Хебър в „А“ група и най-вече от начина по който местните футболисти се държат на терена. Чуйте:

Сто процента ще има промени до края на другата седмица. Те ще бъдат обявени от президента на клуба Зарко Спасов. Вероятно отново ще разчитаме на „собствени сили и средства“, подчерта кметът. Той не е доволен от партньорството с италианците, сагата ще приключи кротко и мирно, но процедурата по раздялата вече е започнала.“ Това, което виждам не ми харесва, няма значение дали печелим или губим, тук трябва да се играе хубав, красив футбол. Хората от нашата черга играят футбол, а ние играем Ганкиното…“ – каза Тодор Попов.

Ето какво заяви и президентът г-н Спасов.