Най-новата пазарджишка изложба бе открита за посещение днес, тя е дело на творческия тандем Мария Баракова и Димитър Стоименов. Вернисажът е именуван „Завръщане в Етера“ и може да бъде видян в галерията на Дружеството на пазарджишките художници „Георги Машев“.
Акварелите носят имена като „Пространство“, „Биологичен баланс“, „Ефирни знаци“, „Имплозия“. Изложбата носи заряда на любовта, която ражда емоционални експлозии и мисълта намира своя веществен израз върху платното. Творбите са наистина като въздушен полъх, а най-хубавото е, че от тях освен любов струи и музика. Да не забравяме, че Димитър Стоименов е способен да ни разчувства и с музика, и със слово.
Не по-малко талантливата Мария е идеалната Муза за Стоименов и това също не е скрито в изложбата. Двамата творци са добре познати в страната и на пазарджиклии, тъй като това не е първият им  съвместен проект. Дуетът определено има какво да сподели, а за да съпреживеете картините е необходимо да ги разгледате на място. Значително по-въздействащи са от фотографиите. Изложбата ще е достъпна за посетители до 3 октомври 2022 г.