„Трагедия! Какво повече да кажем? Как е живяла тази майчица и този баща? Давате ли си сметка колко трудно им е било? Даниел не беше лошо момче, нещо се случи с него малко след като завърши гимназия или малко преди да завърши. Знаехме, че употребява наркотици. Но едва ли за това вината е само на родителите… Всеки сам си прави избора в живота. Чудя се как са живели през цялото това време. Той просеше, беше жалка гледка. Иначе здраво и право момче, най-важното е това да се говори с децата, да им се казва какво са наркотиците, да им се казва, че няма отърваване от тая чума. Какво друго да ви кажа? Трагедия!!!“ – това заяви един от съседите на арестувания днес 41-годишен Даниел Машев, който след употреба на наркотични вещества е нанесъл многократно удари с нож в тялото на майка си, а в резултат на това тя е починала.

Трупът ѝ е открит около 12 ч. днес от бащата на Даниел, именно той се е обадил в полицията. Семейството живее на ул. „Дойран“ №19 в Пазарджик и съседите често са чували как бащата и майката се опитват да успокоят сина си. Много често след подобни скандали той напускал дома си и не се прибирал с дни. В резултат на употребата на хероин при него започнали да се проявяват и психически отклонения.

Вероятно в резултат на приета дрога днес се е стигнало и до убийството на  74-годишната майка на Даниел.  Той бе открит в пазарджишкото село Ляхово и е арестуван. Разследването се провежда под наздора на Окръжна прокуратура в Пазарджик. Утре ще бъде определена и новата мярка на Даниел, след като изтече първоначалното 24-часово задържне на основния заподозрян за смъртта на жената.