Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от районното управление установиха и задържаха жена извършила грабеж. В събота вечерта в полицейското управление на областния град се обадила притеснена жена. Тя съобщила, че нейната 76-годишна майка била причакана от непознато лице пред входа на жилището и.

Пенсионерката се простила с дамската си чанта с намиращите се в нея 120 лева, лични документи и хранителни продукти. След получаване на сигнала незабавно били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия в периметъра на извършеното престъпление. Не след дълго полицаите се добрали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 26-годишна жена от пазарджишкото село Ивайло.

Тя е стар познайник на органите на реда и е задържана в ареста за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В КАПИТАН ДИМИТРИЕВО

Извършител на вандалска поява е задържан от служители на РУ-Пещера. В събота вечерта в РУ-Пещера бил получен сигнал от 23-годишен пазарджиклия. Мъжът съобщил, че на улица в село Капитан Димитриево е бил нападнат от 22-годишен жител на селото.

С помощта на метален прът нападателят счупил предното стъкло, едно от огледалата и повредил дясната врата на лек автомобил „Мерцедес“. Извършителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.