Тази година Дриновската стипендия беше присъдена на Яна Кушлова, която учи специалност „Физика“ в лондонския университет „Роял Холуей“. Стипендията беше тържествено връчена на 20 октомври, когато се честват годишнината от рождението на бележития възрожденец и патронният празник на ОУ „Проф. Марин Дринов“.
Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“, поздрави стипендиантката, като й пожела много здраве и сбъднати мечти, а наградата от нейно име приеха родителите й Мария и Марин Кушлови.
Дриновската стипендия е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД по повод 170-ата годишнина от рождението на проф. Марин Дринов, като се присъжда ежегодно от 2009 г. С нея се награждават изявени студенти от Панагюрище, които се обучават в престижни университети в чужбина. Средствата са в размер на 2000 евро и се осигуряват от „Асарел-Медет“ АД по силата на дарителски договор.
Традицията беше спазена и празникът беше отбелязан в Дриновата къща, а в градския парк бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на бележитите панагюрски възрожденци проф. Марин Дринов и Нешо Бончев.