Малко преди 18 часа тази вечер е станал пътен инцидент в участъка между Ветрен дол и Братаница. По първоначални данни 29-годишен шофьор от Драгиново с лек автомобил БМВ е застигнал и се е блъснал в задната част на товарна композиция с влекач „Скания“, управлявана от 41-годишен мъж от Сърница, съобщи говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов.

От удара БМВ-то е отскочило и е попаднало в лентата за насрещното движение, където последвал удар в микробус „Фолксваген“, а в буса се блъскат още два леки автомобила – „Рено“ и „Тойота“.

До момента екипи на „Спешна помощ“ са транспортирали в МБАЛ – Пазарджик двама от пътниците на микробуса, за които има съмнения за травми и наранявания. Предстоят им медицински прегледи.

Има създадена временна организация за движение в посока за и от Велинград, като движението се извършва през Лозен. Отсечката между Ветрен дол и Братаница също е проходима, но там се извършват огледи и движението е затруднено заради това. Има екипи на полицията, които извършват организацията на движението.