Семейство от Добровница с трета рожба получи детска количка от Община Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов гостува на семейството на Петър и Верка Тоневи в с. Добровница, за да им поднесе като подарък от Община Пазарджик детска количка за новороденото им трето дете – момиче на име Анелия. Семейството има още едно момиче и едно момче – на 5 и на 3 години.

„В днешния ден сме в красивото село Добровница, за да споделим един щастлив миг и да заявим своето уважение към едно младо семейство, което се сдоби с трета рожба. С кмета на селото г-н Гурко Митев решихме, че най-добрият подарък за тях ще е бебешка количка и, разбира се, красив букет за майката”. Това каза Тодор Попов, поднасяйки подаръка на младото семейство.

„Трябва да се стимулират и да се ценят хората, които имат повече от две деца. С този малък жест искаме да засвидетелстваме своето отношение на уважение към тях. Раждането на повече от две деца за нашия регион е рядкост. То говори за отношението на тези хора към обществото, в което живеят. Щом те имат куража и смелостта да имат трето дете, това означава, че те живеят добре, че се чувстват добре тук и това е достойно за уважение. Ние ще обмислим и програма, в която да предложим и други облекчения и помощи за семейства с повече от две деца – било то данъчни облекчения, еднократно подпомагане и други преференции – за да знаят младите семейства, че имат подкрепата на местната общност”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов  и пожела на семейство Тоневи здраве и щастливо детство на трите им рожби.