Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и обратно, съобщи БНР. Това беше договорено на среща между ръководството на пловдивското летище и представителите на турска нискотарифна авиокомпания.

Самолетите ще кацат на азиатското летище „Сабиха Гьокчен“, откъдето има стотици възможности за прекачване на полет до различни части на света, включително до десетки дестинации в Европа и Азия.

Изключително сме щастливи, че в кратки срокове договорихме стартирането на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул. Това е улеснение за туристите, които искат да посетят града, а и българите без проблем ще летят по този начин до стотици дестинации чрез прекачване на Истанбулското летище, коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Линията се очаква да бъде атрактивна и за арменската общност в Пловдив, тъй като има удобна връзка с полети до Ереван.

Първият полет е заплануван на 21 януари следващата година. Прогнозната стойност на билета е 70 евро в посока.

Междувременно този месец летище „Пловдив“ дава старт на зимната програма с нови чартърни полети. Осем ще са те от Анталия и Измир до Пловдив и ще се извършват до началото на месец февруари. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите ще са 17, като ще продължат до 26 март. Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти.