Родители, преподаватели и деца от първа група „Малки здравчета“ на ДГ „Здравец“ в Пазарджик се включиха в благотворителна кампания в навечерието на Рождество Христово. Инициативата тръгва през април тази година, а идеята е децата, останали на лечение в педиатричните отделения да бъдат зарадвани с книжки с приказки и комплекти за оцветяване.

Преподавателките на малчуганите от първа А група на пазарджишката детска градина Гергана Павлова и Теодора Стоянова прегръщат идеята и решават да се включат, като станат доброволки. Инициативата е приета с радост и усърдие и от страна на родителите, а децата – те са още малки, за да разберат с пълна осъзнатост благородната инициатива, в която участват, но нали най-доброто възпитание е добрия пример.

Точно това е начинът да възпитаме добри хора – убедени са и учители, и родители. И така – на 15-ти декември в детското заведение бе сложен финалът на местната кампания „Усмихни се и оцветявай с Мечо“. ….  книжки и комплекти за оцветяване ще стигнат в дните преди Коледа до педиатричното отделение на МБАЛ – Пазарджик, където малчуганите, останали зад стените на болничното заведение по време на празничните дни ще могат да се забавляват с хубави детски приказки и занимания с оцветяване.

Първата гражданска кампания „Усмихни се и оцветявай с Мечо“, организирана за деня на детето, зарадва близо 800 деца в болнични легла в над 20 градове в България. Към момента коледната кампания в страната все още тече с пълна сила. Над 80 доброволци събират книжки за над 50 отделения в 30 градове. В кампанията участват и деца, родители и преподаватели и от Велинград.