Четирима мъже са задържани за притежаване на наркотици за времето от петък до днес, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Двама от тях дори управлявали автомобили под въздействието им. Екип на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Опел“.

Оказало се, че 19- годишен от пазарджишкото село Алеко Константиново, който е пътник в автомобила съхранява  две полиетиленови топчета и цигара, съдържащи синтетичен канабиноид.

Няколко часа по-късно на кръстовище в града отново автопатрул на участъка извършил проверка на  „Фолксваген“ с водач 23-годишен мъж от пловдивското село Триводици.

Униформените установили, че той пренасял две полиетиленови топчета със синтетичен канабиноид. Освен това бил зад волана под въздействието на наркотици.

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик засекли автомобил „Хонда“ , управляван от 35-годишен жител на областния град.

Криминалистите установили, че шофьорът държи в себе си две пластмасови бутилки с малко над 12 грама суха маса от глави и съцветия. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Мъжът също шофирал под въздействието на упойващо вещество.

Вчера униформените от участък „Изток“ в Пазарджик предприели проверка на 35-годишен жител от едноименния квартал. При вида им той опитал да се отърве от две топчета, съдържащи бяло прахообразно вещество.

След направения полеви наркотест се оказало, че съдържанието реагира  положително на амфетамин. И четиримата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо тях се водят бързи производства.