Пазарджик и волейболният тим на Хебър ще бъдат домакини на Money+ Купа България през следващите три дни. Престижният турнир ще се проведе пред пазарджишката публика в спортна зала “Васил Левски”, а днес председателят на Националната волейболна федерация Живко Желев пристигна в областния град за участие в съвместна пресконференция с кмета Тодор Попов и президента на ВК Хебър – Александър Иванов.
Живко Желев благодари от името на Националната волейболна лига и Българската федерация по волейбол за добрата организация от страна на Община Пазарджик в лицето на Тодор Попов и за това, че за пореден път се ангажират с организирането на финалния турнир за Купа България. „Едно събитие, което е знаково за Националната волйболна лига и любителите на волейбола в държавата ни. Пазарджик е град, който показа през последните години, че има страхотна традиция в организирането на подобни мероприятия и има страхотна публика. Надяваме се тази година да зарадваме отново всички фенове в града ви, както с добра игра, така и с положителни емоции.“ – заяви г-н Желев. (Видео – ТУК)
„За втори път ще домакинстваме тази купа и с това, което правим през последните години нашето желание е да дадем добрият пример. Радвам се, че тази година първенството е още по – интересно, всички отбори се стараят, всички отбори са вдигнали нивото, което още повече е радващо, защото това беше нашата идея преди време: да покажем, че и български отбори също могат да играят добре, не само в България, но и в чужбина.
Щастлив съм, че тази схема проработи, благодарим и на спонсорите, защото без спонсори нищо не се случва в живота. Това е въпрос на отношение и заради това такъв тип фирми и компании, трябва да бъдат приветствани, заради това, че спонсорират тези прояви. Благодаря, разбира се и на Лигата, в лицето на г-н Желев и г-н Върбанов, за това, че отново избраха Пазарджик.
Ще се радвам през следващите години и други градове да домакинстват, ние сме готови да помагаме с логистика и с опит, защото натрупахме доста през годините, за да могат и другите градове да се докоснат до магията на добрия волейбол. Когато човек има нещо добро и полезно той трябва да го споделя и да го мултиплицира и на други места. “ – заяви Тодор Попов.
Според кметът Тодор Попов българският волейбол върви в правилната посока, стремежът на пазарджишкия тим е да расте. „И вярвам, че ще има не един, а няколко волейболни отбора, които ще бранят честта на страната ви в Европа.“
Форматът на състезанието тази година е малко по-различен поясни президентът на ВК Хебър Александър Иванов.
Той разкри и това, че наистина е подготвено едно грандиозно шоу, в което ще вземат участие осем отбора.
Хебър Пазарджик е настоящият носител на Купата на България след като през януари 2022 година надви с 3:1 във финалния двубой тима на Нефтохимик 2010. Очакваме всички фенове в залата, за да подкрепят любимия отбор. Ето и пълната програма:
20 януари 
12:30 ЦСКА – ДЕЯ /B/
15:00 МОНТАНА – БЕРОЕ /C/
17:30 ХЕБЪР – ЧЕРНО МОРЕ /A/
20:00 ЛЕВСКИ – НЕФТОХИМИК /D/
21 януари
16:00 ПОБЕДИТЕЛ B – ПОБЕДИТЕЛ C
18:30 ПОБЕДИТЕЛ A – ПОБЕДИТЕЛ D
22 януари
16:00 ФИНАЛ ЖЕНИ
19:00 ФИНАЛ МЪЖЕ