Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем А.М., на 27 г., за това, че на 13.01.2023 г. в гр. Пазарджик, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – парична сума в размер на 660 лева, от владението на 71-годишна жена, с намерение противозаконно да я присвои като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 199 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2023 г., в гр. Пазарджик, към 2 часа през нощта, А.М. влязъл в къщата на пострадалата жена, която живеела сама. Тя се събудила от шума, при което А.М. поискал да му даде парите, заплашил я с нож и я наранил. Жената се уплашила и му предала 660 лева, които държала в дома си. Парите били от пенсията й. А.М. напуснал къщата и в продължение на няколко дни се укривал.  Той е бил установен от полицейски служители на 22 януари 2023 г. в необитаема постройка в гр. Пазарджик.

А.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.