Раницата е най-универсалната мъжка чанта – и, да, тя може да изглежда много стилно, когато е изработена от кожа или луксозна материя. Има обаче още модели, които съвременните мъже трябва да държат под око, за да бъдат в крак с модата.

Мъжките чанти са един от най-динамичните модни сегменти в последните години. Пътуването, работата, фитнес залата, бизнесът и свободното време изискват различни аксесоари за вещи. Модните дизайнери разбират това и създават най-различни модели с определени функционалности и стилове. Покупката на подходяща раница или мъжка чанта през рамо може да изглежда трудна, когато се озовем в интернет или големите специализирани магазини, като например ССС. Затова ще ви представим нашите предложения за трите задължителни модела за съвременните джентълмени.

Раница – за града и не само

Първата чанта на съвременния мъж вероятно е била ученическата раница. Това е любов, която продължава с десетилетия, просто защото непретенциозната раница върши отлична работа. Тя побира всички важни принадлежности, където и да отидете, пасва удобно на гърба, лека е, а поддръжката й е изключително лесна. Мъжките раници стават все по-елегантни, като изцяло кожените модели са новият писък на модата. Те издигат стила ви в ново измерение, особено ако са съчетани със сако, риза, дънки и велурени обувки. Страничните джобове се премахват за сметка на вътрешните, циповете се скриват, добавят се изпипани детайли, като катарами и капси, а завършеният продукт изглежда като нещо, което всеки би носил.

Да, кожата е елегантна алтернатива на синтетичните материи и превръща раницата в акцент. С нея мъжете изглеждат по-зряло и по-сериозно, а множеството вътрешни разделители, подплатените презрамки и ергономичният гръб са безспорни плюсове. Разбира се, ако предпочитате по-спортния стил, то текстилна или синтетична раница ще ви свърши работа, стига да няма прекалено шарени детайли, неонови вложки или младежки стикери. Колкото по-изчистен е външният й вид, толкова по-добре.

Чанта за документи или куфарче? Защо пък не?

Дори да не се налага всеки ден да носите важни документи, черното кожено куфарче е един от символите на мъжествеността. Киното и сериалите направиха така, че да асоциираме сериозния бизнесмен именно с костюма, куфарчето, лъскавите обувки и пурата. Но и в реалния живот тези аксесоари са полезни и сигурни. Ако не искате да приличате на Джеймс Бонд или Вълка от Уолстрийт, помислете за плоска кожена чанта за документи с хоризонтална или вертикална ориентация. Най-често тези модели имат къси дръжки за носене в ръка, както и дълга презрамка за през рамо.

Плоската чанта от кожа ще ви служи вярно за важните дела и ще е перфектно допълнение към официалната визия от костюм и вратовръзка. Вместо класическото черно, изберете тъмносин или кафяв цвят от любимите магазини с богат каталог като ССС. Така може да носите аксесоара с дънки, парка и по-ежедневни облекло. Нещо повече, по-големите модели побират лаптопи, таблети, ключове и още вещи, които използвате всекидневно и искате винаги да ви бъдат подръка.

Това е по-изисканата и по-делова алтернатива на популярните “пощальонски чанти”, които са основно от текстил и се носят през рамо с широка презрамка. Меката им форма е идеална за лаптопи, папки, книги и различни предмети, но в крайна сметка изборът зависи от нуждите ви.

Сак за фитнес и тренировка

Чантите за фитнес са все по-търсени в утвърдените вериги, например ССС и други фирмени магазини на спортни брандове. Няма как да е иначе – интересът към здравословната физическа активност расте главоломно. Спортните сакове побират дрехите, обувките, кърпата и всички други принадлежности, които ползвате преди и след тренировка.

Моделите са просторни, здрави, дишащи, с отделения от водоустойчиви материи за бански и кърпи, така че да няма протичане и останалата част от екипировката ви да остане суха. Повечето модели са с хоризонтална ориентация, като се предлагат множество варианти с джобове за кърпа, отделения за бутилка с вода, протеинови закуски, чорапи и други.

Чантите за мъже са се превърнали в необходимост. Защо тогава да не се възползвате от най-доброто, което могат да ви предложат?