През нощта на територията на цялата област паднаха валежи от сняг, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик. Това създаде условия за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, но температурите в ниските части са положителни и тя бързо се топи. По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед.
На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми.
През нощта са получени сигнали за закъсали товарни автомобили в районите на АМ „Тракия”, пътя Пазарджик-Панагюрище в района на Попинци и пътя Батак-Доспат в района на „Картела”.  
Призоваваме водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя. С особено внимание да се движат по пътищата от планинската част на областта , а именно:
–   Батак-Доспат – в района е паднал повече сняг и въпреки, че пътя се почиства отстрани има снегонавявания
–  Велинград-Юндола-Якоруда
–  Белово –  Юндола
–  Панагюрище-Панагюрски колонии