Четирима са задържани за притежаване на наркотици за времето от петък до днес, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. По време на полицейска акция служители от РУ-Септември засекли на един от паркингите в града спрял лек автомобил „БМВ“. При последвалата проверка на 43-годишният шофьор от Пазарджик полицаите открили на задната седалка полиетиленова чанта. В нея мъжът съхранявал бяло кристално вещество с обща маса около 43 грама. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин. Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка и на 36-годишен мъж от село Семчиново. У него те открили три полиетиленови плика-тип спейсбек със суха зелена листна маса, която се оказала синтетичен канабиноид.

Колегите им от полицейски участък „Изток“ в Пазарджик спрели за проверка „Рено“. Оказало се, че возещият се до водача 23-годишен мъж от пловдивското село Триводици  направил опит да се отърве от три топчета, като ги изхвърлил на земята. Това обаче не останало незабелязано от полицаите, които скоро установили, че в тях се съдържа синтетичен канабиноид. Екипи на участъка са засекли и 20-годишна жена от пловдивското село Калояново, който носила в себе си три разфасовки със същия по вид дрога.

Тримата мъже и жената са задържани в арестите на полицейските управления в Септември и Пазарджик. По случаите се водят бързи производства.