Служители на РУ-Велинград установиха водач извършил нарушение на правилата за движение по пътищата по публикация в социалните мрежи. Състнавен му е акт за установеното нарушение.

Вчера в социалните мрежи била публикувана снимка на лек автомобил, чийто водач преминава през железопътен прелез при спуснати бариери. По разпореждане на началникът на РУ-Велинград незабавно била извършена проверка, тъй се установило, че грубото нарушение е засечено от граждани преминаващи в близост на жп. прелез във Велинград.
Екипи на „Пътна полиция“ от управлението в курорта анализирали публикацията и установили, че нарушението е извършено по обед на 20 февруари. Водачът преминал пред прелеза при спуснати бариери и включена звукова сигнализация е 33-годишен жител на велинградския квартал „Анезица“.
Съставен му е акт за нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Санкцията предвидена в закона за подобно нарушение е глоба в размер до 150 лева.
Изразяваме задоволство от високата гражданска активност и наличие на нетърпимост към подобни нарушения, в резултат на които би могло да настъпят пътно-транспортни произшествия с непредвидими последици.
Пресцентър ОДМВР-Пазарджик