Трима са задържани заради притежание на наркотици или за шофиране под тяхното въздействие, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик – Мирослав Стоянов.

На кръстовище в центъра на Пазарджик екипи на сектор „Криминална полиция“ от полицейското управление в областния град спрели лек автомобил „Мицубиши“. Зад волана му бил 19-годишен младеж от септемврийското село Варвара. Последвала проверка, при която се оказало, че той пренасял в себе си полиетиленов плик със суха зелена листна маса. Полевият наркотест реагирал положително на марихуана. След тест с дрегер се оказало, че тийнейджърът шофира и под въздействието на същия по вид наркотици.

Служители на полицейски участък „Изток“ засекли 56-годишен мъж от квартала и предприели проверка. Оказало се, че той носи в себе си 50 малки полиетиленови пликчета с неправилна форма. След направените полеви наркотестове се оказало, че става въпрос за синтетичен канабиноид.

В един от кварталите на Велинград автопатрул на полицейското управление  курорта спрял „БМВ4 с водач 20-годишен велинградчанин. В хода на полицейските действие било установено, че мъжът е зад волана под въздействието на амфетамин.

И тримата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Спрямо тях са образувани бързи производства.