Португалската футболна звезда Бето пристига в България. Той идва по покана на Асоциация „Докосни дъгата“ , Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“.

Дългогодишният национален вратар на Португалия ще бъде официален гост на церемония в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България на 3 март.

Антонио Алберто Бастос Пимпарел или както го наричат – Бето, ще засади растение от родината си в “Градината на света”, която представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Тя отправя ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език.

Част от програмата на португалеца в Пазарджик ще бъде вдъхновяващи срещи с деца и младежи, които ще имат привилегията да почерпят знания и умения от спортист от световна величина.

На 4 март (събота) от 10:30 часа в зала “Маестро Георги Атанасов” Бето ще се срещне с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него.

Каним ви да чуете от първо лице разказите на португалеца за звездното приятелство със супер звездата Кристиано Роналдо, участието му на три световни първенства (2010, 2014, 2018), едно европейско първенство (2012), както и двата триумфа в турнира Лига Европа със Севиля (2014, 2015). Бето се превърна в герой за Севиля на финала с Бенфика през 2014 година, спасявайки две дузпи. Вратарят е и носител на трофея Лига на Нациите с Португалия.

Освен за Севиля и националния отбор, Бето е играл за Спортинг Лисабон, Брага, Порто и други. Шампион и носител на Купата на Португалия и шампион на Румъния.

FC Hebar will provide Levski with no more than 1200 tickets for their Sunday household of the „blue“ | PZdnes | Today is the news