„Изпълнен съм с гордост, защото на територията на община Пазарджик отново откриваме производствена мощност, която освен , че ще създаде нови работни места, с принадена стойност, тук ще работят хора, които ще получават добро трудово възнаграждение и ще имаме производител на такъв тип изделия.“ – каза кметът на Пазарджик Тодор Попов, по време на официалната церемония по откриването на Завода за предварително напрегнати стоманобетонни конструкции на „Главболгарстой ПРИФАБ“ЕАД. „Тази инвестиция е малко по-специфична и важна, защото на територията на община Пазарджик ще имаме произоводител на такъв тип продукти, които ще бъдат изключително важни с оглед на публичните инвестиции. Искам да благодаря на фрима “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД и техния Съвет на директорите, затова че те избраха Пазарджик за тази тяхна инвестиция. Свързваме тяхната дейност с качество – за нас е важен техният мащаб на мислене и визионерство в работата. Наша цел е Пазарджик, освен добре подреден и добре изглеждащ град, какъвто вече е, хората в него да стават все по-богати, защото това е важно.“ – допълни кметът.
Церемонията се състоя днес в Пазарджик на път II-37 / изхода на Пазарджик по посока АМ „Тракия“/.
„Най-бързото административно обслужване, което се стремим да предлагаме на нашите инвеститори, независимо от това дали осигуряват две, двеста или две хиляди работни места, атестатът за това е тяхното отношение към нас. “ – заяви днес кметът Тодор Попов по време на откриването и думите му бяха потвърдени от председател на Съвета на директорите на „Главболгарстрой ПРИФАБ“ ЕАД Димитър Карамитрев, който подчерта, че за по-малко от половин година е създадено действащо предприятие и то е въведено в експлоатация, той  благодари на кмета и неговата администрация за активното съдействие, което са им оказали.
Двамата прерязаха лентата и сложиха началото на производствения процес.
След края на официалната част Иван Бързанов, изпълнителен директор на Главболгарстрой ПРИФАБ разведе гости и журналисти из завода за да ги запознае с производствените мощности и продуктите, които ще се правят в него.