21 самотноживеещи възрастни жени в Бяга получиха днес стръкче цвете послучай международния ден на жената – 8 март. Цветята бяха поднесени от младите доброволци към Читалище „Никола Вапцаров“, по инициатива на секретаря Димитрия Ламбрева.

„Няма по-голяма радост от това да накараш с жест един човек да се усмихне, много от жените днес се разплакаха, когато отидохме при тях. Искаме да покажем, че уважението към по-възрастните от нас може да се изрази и по този начин. Апелираме през следващата година и другите читалища да последват нашия пример. Защото освен преклонение по този начин ние подаваме ръка на отрудените майки, които са направили необходимото в живота си, за да могат достойно да посрещнат своята трета възраст. Днес ние зарадвахме 21 майчини сърца и върнахме вярата им, че доброто винаги е до тях.“ – каза г-жа Ламбрева.

Това е само една от инициативите за подкрепа, които читалището организира. За големите християнски празници самотноживеещите възрастни хора получават и пакети с хранителни продукти.