Специализирана полицейска операция бе проведена през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област.Тя е разпоредена от Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност. В дейностите по реализирането и бяха ангажирани служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище. В акцията активно участие взеха и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени 1593 души, 11147 моторни превозни средства, 9 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 79 търговски обекта – павилиони, магазини, кафенета.

За установени престъпления са образувани 20 преписки и досъдебни производства. По Закона за МВР за срок от 24 часа са задържани 13 лица. Съставени са 96 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Установени са извършителите на осем кражби, четирима са задържани заради притежаване на наркотични вещества. В Лесичово е задържан 30-годишен мъж прострелял куче с пневматична пушка. В септемврийското село Ковачево, в жилище полицаите са открили незаконен казан за изваряване на ракия и са иззели 44 литра с алкохол без бандерол предназначен за продажба. Двама водачи са задържани за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици, а още толкова са установените случаи на съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик