За пета поредна пролет коафьорката Ваня Иванова представи подробности за предстоящото издание на екологичната ѝ инициатива „Най-хубавото се вижда със сърцето – Сърце в зелено“, това се случи в клуба на БТА в Пазарджик, а редом с нея пред микрофона застанаха и Силвана Милева, и Гергана Сидонова от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт. Те споделиха, че подкрепят изцяло инициативата на Ваня, тъй като се чувстват като част от смислен и пълноценен проект.

Много възпитаници на училището се включиха още преди три години като доброволци за засаждането и опазването на нови дръвчета в парковете на Пазарджик. Тази година инициативата ще има и фестивален характер, като освен за екология, ще става дума и за изкуство, а също така и за фризьорство, разказа Ваня Иванова.

Целта на кампанията е събиране на средства за закупуване на дръвчета, които да се засадят на различни места в Пазарджик. Благодарение на нейната упоритост и с подкрепата на много доброволци пазарджиклии се радват на цял нов горси пасаж в парк „Стадиона“. Каузата е подкрепена от много млади хора и от футболистите на „Хебър“.  За пореден път Община Пазарджик застава зад идеята на Ваня. Нейната цел е да привлече вниманието на колкото може повече ученици от цялата страна. Така тя разпратила писма до 131 училища в страната и вече получава първите потвърждения от Разград, Добрич, Хасково, Ямбол. Фестивалът ще е проведе на 21 и 22 април, в зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик.

Предвижда се и Вечер на талантите, като Ваня Иванова е замислила и шоу, чрез което да запознае гостите с нашия град. Тя благодари на директорката на детска градина „Валентина Терешкова“ Живка Спасова и учителките на група „Слънчо“  – Пешева и Ташева за съдействието им. Преди три години децата за първи път са участвали в концерта посветен на инициативата, а танците и песните им от година на година стават все по-хубави, а наградата е, че в двора на градината им вече е насадена „Японска вишна“, малчуганите имат и свои дръвчета, за които се грижат в парк „Стадиона“. Скоро ще бъде обявена и пълната програма на фестивала, а ако имате таланта да пишете, ако сте ученици и имате желание, можете да започнете своето есе на тема: „Сърце в зелено“. Награди ще има и за художниците, а наградите ще са осигурени от РИОСВ, тъй като 22 април е Ден на земята.

Ваня Иванова благодари на Община Пазарджик за пълната подкрепа, като подчерта, че кметът Тодор Попов винаги е оказвал съдействие на инициативи с обществена значимост.