Валери ИВАНОВ, преподавател и поет
По повод първото мащабно издание на инициативата „Денят на европейските автори“ /27 март/ на Европейската комисия и комисаря по образование и култура в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ /с. Ковачево/бяха проведени иновативни срещи на любознателните най-малки и по-големи възпитаници на трите училища с популярни творци от различните сфери на изкуството: поетът и литературен критик Валери Иванов, нашумелия в социалните мрежи творчески тандем – Явор Перфанов и Миглена Хаджипенчева, лирика Радостина Мирчева, художника и приложник Силвия Стефанова.

При изключително креативна и позитивна атмосфера протече непринудения диалог между поколенията, авторите на художествена и учебна литература, досегът на подрастващите с магията на Словото и живописта и неговите ваятели. Бяха раздадени автографи, учениците въодушевено се снимаха, редом с гостите и любимите преподаватели: Иванов, Николина Кръстанова, Донка Тряскова, Дина Попова, Сийка Недялкова.

Факт, че младото поколение е петимно за подобна качествена пряка комуникация с изявени личности на духа, които подклаждат в обществото огъня на изконните човешки ценности в тревожната и противоречива на това съвременна, на новите технологии, модерна епоха.