Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 7 до 10 април 2023 г. в Младежки дом – Пазарджик. Тази година даваме възможността да представят продукциите си трупи от следните градове: Пазарджик, София, Банкя, Варна, Сливен, Раковски, Перник, съобщиха от Младежки дом – Пазарджик.

Експертите на кръглите маси ще бъдат актьорите Гьорги Георгиев – Áнтика („Шрек“, Скачай“, „Авеню Q” и др.; режисьор на спектакли от независимата сцена), Самуела-Ивана Церовска (ДТ „Стефан Киров“ – Сливен), Ангелина Славова (Играе на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, София. Участвала е в театралните спектакли „Елизавета Бам“, „Три сестри“, „Поглед от моста“, „Лунни невени“, „Нордост“. Носителка на Аскеер през 1997 и 2010 г.). Както всяка година екипът от експерти ще коментира конструктивно спектаклите заедно с трупите.

Участниците във фестивала ще имат възможността да се включат в театрално ателие по пластика с водещ ментор Вера Молова и ателие по техника на говора с водещ ментор обичаният актьор Константин Икономов.

Експерименталната театрална лаборатория Драма лаб, в която участници от различни трупи работят в рамките на фестивала и представят сценичен продукт също в рамките на „Океан от любов“ ще се реализира под менторството на режисьора Тодор Димитров.

Фестивалът ще се открие с изложба плакати на спектакъла „Дванадесета нощ“ с реж. Анастасия Събева, поставен в ДКТ „Иван Димов“, Хасково. Творбите са дело на млади художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря-1858“ в Хасково с преподавател Веселина Делчева.

Фестивал „Океан от любов“ е създаден през 2006 година като фестивал на смеха. Днес е един от водещите младежки фестивали за театър. Екипът на фестивала разбира ползите и ефекта от заниманията с театър и дава възможността и свободата младите хора да се изразяват чрез творчество и да развиват своите умения чрез среща с различни професионалисти. „Океан от любов“ е първият фестивал, в който се въвеждат театрални ателиета за участниците, както и конструктивно обсъждане на спектаклите.

Фестивалът е финансиран от Община Пазарджик.