На 21-ви май, Деня на Светите раноапостоли Константин и Елена, отбелязваме празника на Пазарджик! Програмата бе обявена днес от кмета Тодор Попов в профила му във фейсбук.

Празничната програма стартира в 8:00 часа в църква „Св. св. Константин и Елена” за Тържествена литургия и Литийно шествие до пл. „Константин Величков”, където в 10:30 часа ще чуем изпълнения на Представителен младежки духов оркестър „Велинград” и Представителен духов оркестър на ВВС.

От 11:00 до 12:00 часа ще се състои и тържественото вдигане на флага на Пазарджик, благодарствен Водосвет и традиционния Ритуал с новороденото дете и децата, родени на Празника. След това празничната програма ще продължи с участието на Капански ансамбъл „Разград”, Ансамбъл “Сливен” и Ансамбъл „Пазарджик”.

Искам да поканя всички на празничния концерт, който започва в 20:00 часа на площад „Константин Величков”! За пазарджиклии ще пеят Миле Китич, Преслава и Трио „Вива”, а водещ ще бъде Дани Петканов. Очаква ни и прекрасна заря, с която да отбележим празника на любимия ни град!