Интересът към най-известният и модерен ски-курорт у нас Банско през последните години става все по-голям. Особено за чуждестранните инвеститори, които търсят къщи и апартаменти в Банско, заради по-изгодните цени. Освен това Банско предлага доста добри условия не само през зимния сезон, но и през останалото време от годината, което е още една предпоставка за засиления интерес. С годините това градче се превърна в едни от най-добрите ски-курорти не само у нас, но и на Балканите, предлагащ отлична природа, много забавления и вкусна храна и привличащо хиляди туристи годишно.

Но струва ли си да си купите имот в Банско? Нека видим:

Достъпна продажна цена 

Когато става въпрос за това дали си заслужава или не да се закупи имот в определен град, няма как да не се обърне специално внимание на цената. Тя е един от основните и най-важни фактори. Средната продажна цена на квадратен метър в Банско е около 800 евро, като повечето къщи се продават и с двор, което не е никак лоша оферта. Другото, което е много важно да знаете, че в момента се предлагат голям брой напълно обзаведени имоти. Това от една страна ви дава възможност да избирате внимателно, а от друга страна, да преговаряте за крайната цена, поради високата конкуренция и непрекъснатото строене на нови сгради в града.

Целогодишна възможност за отдаване на имота под наем

Както казахме и в началото, освен силния зимен сезон, Банско е атрактивно място и през останалото време от годината. Лятото там се провеждат различни фестивали и мероприятия (най-известният от които е Джаз фест Банско), които привличат много туристи. Освен това страхотната природа, търсенето на прохлада в планината, невероятната природа и вкусна храна, са предпоставка в Банско винаги да е пълно с хора. С две думи, ако решите да купувате имот в Банско, който да отдавате под наем, трябва да бъдете сигурни, че освен през зимата, той ще се отдава със същия успех и през останалото време, а дори и за постоянно.

Добър доход от наем

Наемната цена, без значение дали става въпрос за апартамент или къща, зависи от това дали имотът ще се отдаде за кратък период от време, или дългосрочно. В зависимост от удобствата, с които разполага вашият имот, големината му и неговата локация, можете съвсем спокойно да взимате за него наем в порядъка на от 400 до 600-700 лева за дългосрочно наемане. Когато става въпрос за краткосрочен наем, то цената също може да варира от около 100 до 200 лева на нощувка. С две думи, можете да получавате добри доходи ако решите за закупите имот в Банско, който след това да отдавате под наем.

Като заключение ще добавим, че покупката на имот в Банско определено си заслужава, заради достъпната продажа цена и възможността да отдавате имота си под наем целогодишно срещу доста добра сума. Дори и целите ви на покупка да не са инвестиционни, подобна придобивка пак си заслужава. Ако сте любители на зимните спортове, или обичате планината и чистия въздух, винаги ще имате къде да отседнете, без да се притеснявате за нищо.