Въпреки, че температурите все още са далеч от летните все повече мислим за лятото – планираме дългоочакваните отпуски, мечтаем за утро без аларма, безгрижни разходки, весели компании, музика, игри, забавление, „бара да е до морето и морето – до бара“…. Част от тези мечти могат да се превърнат в реалност и то още тази седмица. Макар и все още далече от морето. Още този петък – втори юни, в парк „Стадиона“ ще забият Б.Т.Р. и финалистът в Капките – пазарджиклията Тома. По-рано същия ден ще свирят пазарджишките банди Voice & Fingers и Deafwave.

Така ще се сложи началото на станалия вече традиционен фестивал БириМанджаро. В продължение на три дни ще се лее студена бира, мръвки на огън, рок музика и всичко това под небето на нашия любим град. На 3 юни за първи път в нашия град ще свирят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени “, както и Innerglow и New Orleans Brass Band.

В заключителния 4 юни на сцената ще се качат рок – група „Конкурент “, а преди тях ще чуем и китариста с каубойска шапка Дино Рок. „Нямаме търпение заедно да вдигаме наздравици и да се радваме на живота!“ – нетърпеливи са организаторите от Пазарджик.

Седмица по-късно, на 10 юни, на територията на винарска изба и хотел Вила Велис в Карабунар пък се подготвят да посрещнат лятото с музика, танци, също вкусна храна, но вместо бира – с вино. Сред лозовия масив на Карабунар гостите на фестивала ще се насадят на DJ Dam the Man, Пощенска кутия за приказки с Камен Алипиев, Мария Силвестър и Димитър Калбуров, а вечерта ще завърши с изпълнения на разкошната Белослава.