Автобус над 13 тона ще теглят в събота „Силните мъже” в парк – остров „Свобода”. Атрактивното състезание, организирано от Българската федерация на силовите атлети отново ще бъде в подкрепа на благотворителна кауза. За четвърти пореден път „Хебър Бус” АД ще се включи в зрелищното, благотворително шоу, организирано от „Стронгмен”, с един от най-големите си автобуси, тежащ 13 200 килограма.

Най-добрите силови атлети в страната ще премерят сили в следобедните часове на 17-ти юни в тегленето на превозното средство на определената дистанция 25 метра, с голи ръце. Представител на областния център Пазарджик отново ще е Иван Мрянков, възпитаник на МГ „Константин Величков”.

Другите атрактивни дисциплини на силовите атлети са логлифт, фермерска разходка, колоните на Херкулес, камъните на Атлас и други. Предстои от федерацията да обявят на кого ще бъдат предоставени събраните по време на състезанието средства.

По традиция шоуто събира голяма публика на Острова в Пазарджик, която освен, че се наслаждава на зрелището на силовите атлети, също участва в различни игри и викторина с награди.