74 стажанти от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ положиха клетва за спазване нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

На нея присъстваха главен комисар Антон Златанов –директор на ГДГП, г-жа Валентина Кайтазова – областен управител на пазарджишка област. старши комисар Петър Антиев – заместник-директор на ГДЖСОБТ, старши комисар доц. д-р Иван Видолов – ректор на Академията на МВР, старши комисар Даниел Луков – директор на ОДМВР-Пазарджик, комисар Станимир Калоферов – директор на ЦСПП-Пазарджик Гости на събитието бяха още ръководни служители от ОДМВР, Дирекция „Жандармерия“-ГДЖСОБТ, много близки и роднини на стажантите от цялата страна.

С полагането на клетвата приключва 7-месечната им първоначална полицейска подготовка. През това време те са получили базови знания по  различни важни дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. В обучението им бяха включени и много занятия с практическа насоченост, които са провеждани от опитни служители в различни полицейски структури.

След успешното завършване на курса в ЦСПП-Пазарджик стажантите придобиват статут на пълноправни служители и след кратко въвеждане в служебната дейност ще изпълняват своите високоотговорни задачи по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в структурите на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов отправи поздрав към завършващите, като им пожела успехи в нелеката задача да бъдат безкомпромисни служители на вътрешното министерство и да работят в името на гражданите. Грамоти получиха отличниците на випуска, които им бяха връчени от главен комисар Антон Златанов и старши комисар Петър Антиев.

Свещеници от Пазарджишката духовна околия отслужиха тържествен водосвет за здраве на всички присъстващи.