ПГИМ откри новата учебна година! Почетни гости на тържеството бяха кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, волейболните ни легенди от „Хебър“ Тодор Алексиев и Виктор Йосифов и Ваня Иванова, собственик на малък бизнес и дългогодишен партньор на гимназията от кампанията „Сърце в зелено“. В своето слово зам. директорът Марияна Куманова се обърна към осмокласниците и към зрелостниците.

На осмокласниците, тя пожела нови знания и успех в ПГИМ, а на 12 клас успешно дипломиране. По традиция в първият учебен ден бе извършен водосвет за здраве за всички ученици и учители от гимназията и бе дарена свободата на два гълъба. Тържеството продължи с концерт на танцов състав „Детство“ към Общински детски комплекс Пазарджик, съобщиха от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик.

„Бъдете здрави, позитивни, амбициозни и усмихнати през новата учебна година“, пожела кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той добави още: „Уважавайте вашите родители и учители, вашите приятели, за да сте пълноценни. За да сте успешни поставяйте си цели, полагайте труд, защото единственото удовлетворение идва от труда, правете добри и полезни неща за мястото и общността, в която живеете.

Имайте мечти и си ги следвайте.“ Тодор Попов призна, че за него 15 септември носи особен заряд и винаги на този ден изпитва вълнение като се обръща към спомените от своето детство.

В своето обръщение към нашите ученици социално ангажираната собственичка на малък бизнес Ваня Иванова пожела здраве на всички от ПГИМ и поиска от учениците да имат мечти, за които да се борят и да ги постигат. ПГИМ е дългогодишен партньор в инициативата на Ваня за озеленяване на Пазарджик – „Сърце в зелено“, тя е и родител на наша ученичка, която успешно се дипломира преди няколко години. Една от целите на гимназията е да работи пълноценно и в равноправно партньорство с родителите на учениците, които учат при нас и да насърчава нашите ученици за участие в обществено-значими каузи.