Официалната кандидатура на Йордан Младенов за втори кметски мандат бе обявена от самия него в личния му профил във Фейсбук. Ето какво обяви той:
Днес, когато отдаваме своята почит към Св. Мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София се регистрира Инициативен комитет, който издига кандидатурата ми за кандидат за кмет на Община Пещера- втори мандат, в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г.
В този инициативен комитет застават съмишленици, обединени от една обща идея и работещи за постигането на определена цел- просперитет и добруване на хората от Пещера, Радилово, К. Димитриево, с. Св. Константин.
Заявлението за регистрация е направено от Радка Кръстева- адвокат, Георги Петърнейчев – три пъти Кмет на Пещера и почетен гражданин, бивш Народен представител, бивш Зам.-министър, Пипина Кълвачева – педагог и бивш Директор на СОУ “Св. Климент Охридски“, Д-р Гергана Начкова- медицински специалист с дългогодишна практика, Стоимен Стоименов- педагог, общественик, човек на изкуството, Костадин Гешев – юрист и Мария Батаклиева- финансов специалист.
Имената на нашите съграждани са познати. Всеки един включен в този Инициативен комитет се е доказал в своята област на занимание, оставил е трайна диря в обществения, икономически и политически живот на града и областта.
В този момент гарантирам, че членовете му ще носят цялата отговорност за решенията и действията си, ръководени от идеята да бъдем обединени и единни в общия път, по който тръгнахме преди 4 години.
Отдавайки почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта вярвам, че тези ценности ще ми помогнат в моя избор. Заставам пред Вас с протегната десница за поздрав, решителност и отговорност, човечност и справедливост и заявявам, че зная как и мога да довърша започнатото.
Нека всеобщите ни усилия ни направят още по- силни, уверени и достойни граждани на нашата община Пещера, общината на нашите деца и на новото време.