Трета складово – производствена база на Ариете Логистик ЕООД бе открита днес в Пазарджик. Това се случи на мястото, което преди близо година бе голо поле. Новата база ще бъде свързана с тази, която се намира в непосредствена близост и тук ще се оформи един от най-големите логистични центрове в България. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надхвърли  1 000. Ариете Логистикс ЕООД е част от международната Ариете Груп и от десет години се развива успешно в областта на автомобилната индустрия и логистиката. 

Модерната логистична база бе започната точно преди една година. 32 000 кв. м е площта на обекта, а халетата върху него са с размер от 29 000 кв.м. , а върху останалите са разположени административни помещения. Изпълнител на обекта е „Томов груп“. На покрива на базата ще бъдат монтирани и фотоволтаични системи, които ще подпомагат бизнеса на фирмата. До 2025 г. ще бъде продължено строителството на базата, а приблизителните инвестиции в нея са около 50 милиона лева.

На събитието присъстваха областния управител Валентина Кайтазова, нейният заместник Стефан Димитров, кметът Тодор Попов и секретаря на Община Пазарджик Румен Кожухаров, комисар Гайдов от ОДМВР, Димитър Търпов, директор на Инспекция по труда, както и много общински съветници.

„С гордост откриваме днес този обект, което ни изпълва с гордост, защото само в рамките на тази календарна година ние откриваме повече от 1500 работни места. За този мандат са близо 4000. Работещите тук вършат работа с добавена стойност, защото тези инвестиции са свързани с такъв тип дейности, които изискват висока квалификация и умения. Малко от хората си дават сметка, че единственият начин да увеличаваме приходите на нашите съграждани е да привличаме инвеститори, които да дават по-високи заплати. Което кара и всички останали да увеличават работните заплати. Най-голямата полза от тези големи инвестиции е за работещите в нашия град. Именно това ще бъде и нашата политика през следващите години.“ – каза кметът Тодор Попов. По думите му строителството е правено от местни хора, а суровините за базата – желязо, бетон, цимент, асфалт са купувани от местни производители и търговци.

Зад ПГ „Царица Йоана“ на 70 дка площ ще има нов обект, в който ще се построи произвадствена база, втори ще бъде създаден през идната година в Промишлената зона с 33 дка площ международна инвестиция за завод за дейности свързани с подготовката на елементи за боеприпаси и двата обекта нови 2500 работни места, съобщи още Тодор Попов.

Думата след това получи областната управителка Валентина Кайтазова.

„Държавата може да бъде щастлива днес, защото се намираме пред един високотехнологичен, модерен, индустриален комплекс. Искам да поздравя инвеститорите затова, че избраха да инвестират в Пазарджик и защото откриваме днес успешно реализиран проект. Искам да поздравя също и г-н Попов, затова, че без подкрепата на общината този проект нямаше да бъде реализиран и разбира се – изпълнителите от „Томов трейд“, които вече трайно се настаниха в Пазарджик и ние сме доволни от всичко, което правят за нас.“ – каза Валентина Кайтазова.

Припомняме, че през 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през февруари 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово – производствени нужди, в които работят повече от 200 души. Вторият етап е производствена база с офисна част е с площ 6920 м2.