Бързи производства са образувани спрямо мъж, който оказал яростна съпротива при задържане, ударил полицейски служител и нанесъл щети по полицейски автомобил. Случката се разиграла снощи, когато малко преди 23.00 часа в РУ-Пазарджик се получил сигнал за междусъседски скандал.

Към адреса незабавно бил насочен дежурен полицейски автопатрул. Униформените пристигнали в жилищния блок и започнали да изясняват ситуацията, когато към тях се приближил единият от скандалджиите. 34-годишният пазарджиклия под въздействие на поетия алкохол започнал да отправя към органите на реда обиди, закани, псувни и направил опит да се скара отново със съседа си.

Докато полицаите го отстранят от междуетажната площадка той нанесъл удар с ръка в лицето на единия от служителите. Автопатрулът реагирал незабавно и хладнокръвно, в резултат на което нападателят бил задържан.

Докато го отвеждали с белезници почерпеният мъж ударил с крак по бронята на патрулния автомобил, а след като бил поставен на задната седалка започнал да рита по прозореца и вратата, като я повредил. В крайна сметка се озовал в ареста на РУ-Пазарджик, където е задържан за срок от 24 часа.

Спрямо него са образувани бързи производства.