Криминалисти от РУ-Пазарджик и колегите им от областната дирекция на МВР под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик разследват тежко криминално престъпление – двойно убийство с последвало самоубийство. Сигнал за случилото се е получен тази сутрин, около 9.40 ч. на телефона за спешни повиквания-112.

Стефан Дивеков

Незабавно към адреса – къща в пазарджишкото село Черногорово са насочени дежурни автопатрули, криминалисти от РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик, линейка на «Спешна помощ».

Пристигайки екипите са установили безжизнените тела на мъж и жена на 71 години, както и на 45-годишната им дъщеря. За случилото се незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в областния град. На мястото се извършва оглед от дежурна група съставена от разследващи полицаи, криминалисти, екперти, съдебен лекар и полицейски инспектори.

По първоначално събраните дани се касае са тежко престъпление – двойно убийство, което е последвано със самоубийството на извършителя. По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Пазарджик, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според жители на селото става дума за Стефан Дивеков, с прякор Хищника. Мъжът никога не е проявявал агресия към своите съселяни, славел се като изключително точен ловец, разполагал със законно оръжие. Прякорът му идвал от това, че никога не пропускал дивеч когато ходел на лов. В „Гьол махала“ на селото живеел заедно с втората си съпруга Невена и дъщеря си Милка. Преди години дъщерята отишла да работи в Германия и периодично се връщала в селото. Пред познати Стефан Дивеков се оплаквал преди време, че много го тормозят.

„Честен човек беше, преди време намери на пътя портфейл с 3100 лв. и ги донесе в кметството“.- казва за него и кметът на Черногорово, Димитър Вринчев. В портфейла имало и лични документи на 21-годишна от Пазарджик. Когато момичето дошло за да си вземе портфейла потвърдило, че не липсва нито една стотинка.

Сигналът за случилото се бил подаден в полицията от зетя на Дивеков, това се случило след като около девет часа днес жените от махалата се били събрали да пият кафе на пейките под дърветата в парка. При тях пристигнала ромка, която от години идвала всеки вторник за да им доставя чорапи, анцунги и блузи. „Бяхме се заприказвали с нея и гледахме стоката ѝ, когато от къщата на Хищника се чуха два изстрела. Преди това до жените достигнали и разменени реплики между бащата и дъщеря му. В същия момент от съседната на пострадалото  семейство къща излязла съседката. Тя се сприпнала към мъжете, които пиели кафе на съседните пейки и ги помолила да извикат полиция, защото у Дивекови е станало нещо.

Един от мъжете се обадил на зетя на Хищника. Той е мъж на дъщеря му от друг брак. Човекът видимо притеснен дошъл и поискал да говори с Дивеков, но бил пропъден с псувни. Тогава се наложило да вика полиция. Междувременно отекнал трети изстрел, а малко по-късно и четвърти. Когато полицаите пристигнали намерили само безжизнените тела на тримата.