„Достоен и честен човек“ – така бе определен кандидатът за кмет на община Пазарджик на коалиция „БСП за България“ д-р Цоко Цоков от народния представител Драгомир Стойнев. Това се случи по време на днешната встъпителна пресконференция в клуба на БТА където бе представена кандиатурата на д-р Цоков, който бе придружен от част от общинските съветници включени в листата на коалицията.

Сред основните приоритети на д-р Цоков ще бъдат организирането на чистотата в града, която според него не е на необходимото ниво и задържането на младите хора в Пазарджик, чрез създаването на добре платени работни места. Д-р Цоков подчерта и това, че е роден и израснал в областния град. Той е завършил МГ „Константин Величков“, но е направил избора след това да завърши медицина. Д-р Цоков е всепризнат хирург и това му дава основание да смята, че цял живат е работил в полза на хиляди хора, които са имали нужда от неговите умения.

„Смятам, че мога да поема този ангажимент, защото четиридесет години от живота си съм дал в полза на хората на града и общината. Реализирал съм се тук и не съм напуснал града, въпреки че съм имал тази възможност. Искам да бъда съгражданин на хората, а не техен „феодал“. Болно ми е това, че градът се обезлюдява, че младите хора нямат възможност за реализация тук и бягат в по-големите градове. На това трябва да се сложи край. Това може да се направи с привличането на нови инвеститори, които да осигурят наистина достойно заплащане за труда на хората.“ – каза д-р Цоков. Той се обяви срещу презастрояването на зелени площи и добави, че с подкрепата на екипа от хора включени в листата, ще има възможност да бъде пълноценен за жителите на Пазарджик и населените места. По думите му ако бъде избран за кмет той ще дава ясни отчети за разходите правени от общината. „Спорт трябва да има. Аз не съм се обявил против спорта. Но според мен парите трябва да отиват в местните детски школи, защото те са предназначени за развитието на младото поколение.“

„Не е работа на общината да поддържа големи спортни клубове, парите, които общината трябва да заделя за спорт са предназначени за детско-юношеските школи, а не за професионални отбори. Познавайки д-р Цоков, считам, че той справедливо и почтено ще се грижи за всички жители на този град и тази община. Заради това ви призовавам да го подкрепите на предстоящите избори, за да излекува общината от недъзите ѝ.“ – апелира и Драгомир Стойнев.

„За мен е гордост, че съм в листата с толкова много млади хора, които наистина са отдадени на работата си и с ентусиазъм изпълняват ролята си на общински съветници. “ – каза Лиляна Присадникова – Мърхова. Тя заяви също, че очаква отговори от досегашното ръководство на Община Пазарджик по множество въпроси. Според нея средствата на общината се харчат безотчетно, непрозрачно и никой от работещите в сградата на бул. „България“2 не е наясно къде отиват парите от общинския бюджет.