Представяне на приоритет 1 от програмата на кандидата за кмет на община Пазарджик от Коалиция „БСП за България” д-р Цоко Цоков

Пазарджик може да бъде град с повече зелени площи, чисти улици и нови тротоари. Град, който да бъде уютен и сигурен дом за всички. Аз като кмет поемам ангажимент за благоустрояване на тротоарите и уличната мрежа. Дълги години ни обещаваха нови тротоари, сега вече и цветни, но в нито един бюджет не бяха предвидени пари за това да облекчат придвижването на жителите и гостите на града, на майките с детски колички, на хората с увреждания. Пари не се отделиха и в последния бюджет за 2023 г. Защото очевидно приоритетите на досегашната администрация бяха други. Те няма да се променят. Зелените площи ще продължат да се застрояват и ще се превръщат в бетон, а малкото останали – ще продължат да бъдат неподдържани. Зелените площи в Пазарджик се продават на безценица и без мисъл за утре.

Затова лично аз поемам ангажимент за ограничаване на строителството на зелени площи и разширяване на местата за отдих. Категорично ще държа на подобряване на услугата по сметопочистване и сметоизвозване в града и селата, за чисти улици, чисти паркове, чист град и села. Пазарджик е град в Европа, но за да бъде наистина на европейско ниво не можем да правим компромиси с услуга, от която зависи обликът на нашето родно място, но и човешкото здраве. Всеки, който плаща коректно своите задължения към общината, заслужава и качество за внесената такса „смет”. Децата не трябва да играят в бокуци. Тяхното място е на поддържани и модерни детски площадки.

Сред обществен ред и сигурност. Мой приоритет е и изграждане на видеонаблюдение на ключови места в града и селата – възлови кръстовища на улици, булеварди и паркове, със специален фокус върху сигнализацията около училищата и детските градини. Искам жителите на община Пазарджик да се чувстват спокойни. Да не се страхуват, че при интензивни валежи или снеготопене ще бъдат в опасност, защото коритото на река Марица е непочистено. Ще бъде почистено. И това ще бъде най-бързо изпълненият ми ангажимент. Ще държа и на удобния и редовен транспорт за пътуващите работещи, учещи и пенсионери, с промяна на курсовете и подмяна на спирките.

Имам  амбиция да работя за качествени местни проекти, които са реално полезни за хората, а не за показност и фанфари. Убеден съм, че с усърдие и отговорност ще допринеса да се случи и дългоочакваният проект за Западен околовръстен път, особено когато стойността му не попада в схемите за строителство със „златни” цени на километър път и са изпълнени всички процедурни изисквания . На хората с чисти ръце не им спират обществените поръчки. На хората, които спазват правилата също.

Знам, че община Пазарджик може да има вида, за който мечтаем – зелено, подредено и чисто!

Д-р Цоков за кмет на община Пазарджик

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!