Екскметът на Пазарджик Тодор Попов, коментира ситуацията за бъдещето на Любослав Пенев по време на пресконференцията, която даде вчера. Той заяви: „Любо Пенев имаше личен ангажимент с мен в качеството ми на кмет на общината, а не в това на гражданина Тодор Попов. Предполагам, че председателите на двата клуба – Елизар Спасов и Александър Иванов ще направят среща с новата власт много скоро и след това трябва да има някакво решение“. Градоначалникът с четири мандата зад гърба си изрази и становище, че очаква от новия кмет да надгражда започнатото.

В редакцията ни днес бе получено и становището на бившия президент на футболния Хебър – Иван Папазов, в него той заявява, че спортът в Пазарджик ще продължи своето развитие. Според него новото ръководство иска да задържи Любослав Пенев, тъй като вярва, че с неговия потенциал отборът може да постигне по-добри резултати и Хебър да влезе в Топ 6 на efbet Лига.

„В последните дни започна да се спекулира, че с футбола и волейбола в Пазарджик е свършено. Като част от общинския съвет аз ще се боря за развитието на всеки един вид спорт в града. Знаете колко силна е моята връзка със спорта. Аз съм бивш футболист, бях и президент на футболния Хебър. Спомняте си и откъде започна завръщането на отбора в елита. Погледнете колко хора ходеха на футболните срещи на Хебър, докато отбора беше във Втора лига. Моето желание е да надграждаме и хората да подкрепят отбора на Пазарджик. Искам хората да се вълнуват когато играе Хебър, а не когато в града гостуват някои от водещите отбори.

Няма как да подминем и темата за Любослав Пенев. Това е един от най-добрите треньори. За всеки клуб е чест и привилегия да има за треньор човек с визитката на Любослав Пенев. Истината е, че новото ръководство иска да задържи сегашния треньор на Хебър, защото вярваме, че с неговия потенциал можем да постигнем още по-големи резултати и да превърнем Хебър в един от отборите в ТОП 6. Тепърва предстоят разговори с него, но вие ще сте първите, които ще разберат след като те отминат“, заяви бившият президент на Хебър.

„Не знам кой би повярвал, че г-н Петър Кулински ще ощети този вид дейности, при положение че той е бивш волейболист. Вярвам, че той има същото виждане като моето и новият екип не само няма да пренебрегне спорта, но и ще положи всички усилия той да се развива с усилени темпове.

Волейболният отбор на Пазарджик загуби титлата на България и въпреки звездната си селекция няма да играе в най-престижния европейски клубен турнир. С тези състезатели “тигрите” трябва да бъдат сред най-добрите европейски клубове. Всички знаете какво представялват Теодор Салпаров, Виктор Йосифов, Розалин Пенчев. Добавете към тях и световно известните Якопо Масари, Джулио Саби и Микеле Баранович. Това е отбор, който трябва да се бори да бъде сред най-добрите 8 в Европа. Но този отбор преди няколко дни загуби Суперкупата на България.

Ще отнеме време да бъде направен пълен мониторинг на всички проблеми, които са се натрупали през годините в спорта. Ние ще вложим целия си потенциал и енергия градът да се развие във всяка една област и спортът няма да бъде изключение. Нашето желание е спортът в Пазарджик да постига нови успехи, а нашите спортисти да бъдат сред лидерите не само в България, но и в цяла Европа“, добави Папазов.