Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

В ОДМВР-Пазарджик се получи поредно писмо с благодарност към полицейски служители. То е изпратено от г-жа Веселина Велчева, живееща в гр.Панагюрище. В него тя изразява своята благодарност към служителите от РУ-Пазарджик – старши полицай Димитър Йорданов и полицаите Любомир Попов и Рангел Парасков.

В края на месец октомври се наложило жената да пътува от Панагюрище до Пазарджик. Сред като приключила с ангажимента си късно вечерта на същия ден тя решила да се прибере обратно. Но за малко пътуването и да бъде осуетено заради проблем с личния ѝ автомобил.

Около 20.00ч. потърсила съдействие от РУ-Пазарджик и на нейния апел се отзовали тримата служители в състава на автопатрул от нощната смяна на полицейското управление в областния град. Униформените бързо помогнали на дамата и скоро тя успяла да отпътува за гр.Панагюрище.

„Затова истинската причина да оглася благодарността си е точно отношението на служителите. Срещнах внимание, разбиране и подкрепа. В противен случай не бих се справила сама. Свикнали сме да си помагаме при голямо нещастие, при някаква трагедия. Тогава се втурваме да запълваме празнини, допуснати от нас и довели да по-голяма драма.

В ежедневието си прескачаме „дребните“ на пръв поглед затруднения на хората около нас. А те  са значими, когато си вътре в тях, когато си отчаян и дори изплашен. Човечността и професионализмът се проявяват и проверяват всеки ден.”- така завършва писмото си г-жа Веселина Велчева, която е журналист в средногорския град.