След третото тайно гласуване пазарджишките първенци отново не си избраха председател. Найден Шопов събра 20 гласа, а Таня Колчакова – Янева – 18, три са недействителните бюлетини. Новото гласуване ще се осъществи идната седмица.

Първото гласуване се състоя вчера когато бяха посочени фаворитите на двете крила в съвета – Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова – Янева от Продължаваме промяната. Първият път кандидатурата на Шопов спечели 19 гласа, а Колчакова – Янева – 16. Шестима души не взеха решение кого от двамата да подкрепят.

Общинският съветник от ГЕРБ Валери Вълков предложи тази сутрин кандидатурата на Таня Колчакова – Янева да бъде оттеглена, с оглед на това, че тя е от същата партия, която издигна и кандидатурата на Петър Куленски. Според Вълков предложението за Найден Шопов внася баланс.

В днешния предиобед гласуването отново се оказа напразно, защото Найден Шопов получи един нов привърженик, а гласовете на Таня Колчакова – Янева се вдигнаха до 19. Така двама души си останаха неубедени, че изборът е важен и може да се окаже препъникамък в по-нататъшната работа на градския парламент.

Третото гласуване отново се осъществи под надзора на комисията оглавена от Румен Димитров, в състава бяха Трендафил Величков и Стоян Самунев. 41 са гласувалите и в трите случая.

Екскметът Тодор Попов предложи да се съберат представители на всички групи при кмета Петър Куленски във вторник и да се вземе решение.

Петър Куленски каза, че със сигурност трябва да се намери изход от ситуацията, тази среща няма задължителен характер, нека присъстват представители на всички групи, важното е да се насрочи следващо заседание за дата удобна за всички общински съветници.

Постъпи предложение от Димитър Петков следващото заседание да бъде насрочено за сряда, а най-далечната предложена дата бе 28 ноември.

В крайна сметка бе решено заседанието да се насрочи за следващия вторник, 28 ноември, от 17.00 часа.