След като пет пъти имаше фалстарт в процедурата по избор на председател на общинския съвет, днес последва приятна изненада. С 23 гласа поста спечели Найден Шопов от ГЕРБ – СДС. Той благодари на хората, които го подкрепиха в днешния, шести, избор, като заяви, че победители са заедно с Таня Колчакова – Янева, защото не са нарушили добрия тон, а също така не са позволили емоциите да нарушат етични правила.

„Чисто математически победител съм аз, но победителите сме двама – аз и г-жа Таня Колчакова-Янева. Устояхме на всички предишни гласувания. Показа се, че за в бъдеще нашият Общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва заедно да ги преодоляваме, за да покажем едно мъдро управление на община Пазарджик“, каза Найден Шопов.

Таня Колчакова – Янева, спечели днес 12 гласа и от своя страна поздрави победителя и не пропусна да уточни, че не смята да изневери на стила си на говорене и общуване в пленарната зала.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички, които не гласуваха с непразна бюлетина или такава с два хикса. Много е хубаво, че отпушихме процеса и оттук нататък ще започнем работа. Аз съм тук, за да представлявам хората, които са ме избрали – а те са ме избрали, за да защитавам техния интерес. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а политиката е матрица и не е по-важна от тях. Успех на новия председател – ще работим заедно – защото това заслужават хората на Пазарджик“, каза тя.

Пет бяха недействителните бюлетини в урната. В заседанието се включиха 40 съветника. Един отсъства заради здравословен проблем.

Трета точка от дневния ред на сесията от 16 ноември бе избор на временна комисия за създаване на Правилник за работата на комисията, която ще се състои от девет члена, за председател на комисията бе избран Чавдар Чавдаров, като другият предложен – Златко Митрев си направи самоотвод.

Следващото заседание на Общинския съвет в Пазарджик бе насрочено за 14 декември от 14 часа.