Хебър завърши блестящо днешния си мач с Алурон Вирту Варта Заверче в двубой за Купата на ЦЕВ (CEV Cup), побеждавайки с 3:2.

След загубата в Полша, за днешния реванш тимът на Алберто Джулиани бе оценяван с минимални шансове срещу един от фаворитите за спечелване на златото в европейския турнир, но благодарение на вярната си публика „тигрите“ показаха чудеса от храброст и изненадаха гостите с невероятна игра.

Заверче взе първите два гейма (13:25, 25:27), а третата и четвъртата част от играта ( 26:24, 25:17) бяха спечелени от домакините. В тайбрека пазарджиклии играха точка за точка и жегата в зала „Васил Левски“ бе доста голяма. До последно не беше ясен изходът от този двубой, в който никой не очакваше Хебър да покаже толкова силна и достойна игра. В крайна сметка след равенството 9:9 момчетата на Джулиани успяха да поведат с две точки, преднина, която се запази до края на играта.

Двубоят бе важен и емоционален. Не само за Хебър, но и за целия Пазарджик, както и местната общественост, с оглед на тежката ситуацията, в която клуба изпадна, както и с неясното бъдеще, което очаква мъжкия тим.

В първия мач поляците записаха успех с 3:0 гейма. Така те продължават напред към осминафиналите, като ще срещнат победителя от двойката СКМ Крайова – Раднички (Крагуевац).

Старши треньорът Алберто Джулиани използва широк състав, като даде възможност за изява на почти всички състезатели, включително младите надежди на клуба Рангел Витеков и Слави Кофов.