„Във връзка с многото спекулации, които се появиха през последните дни, искам да взема отношение за състоянието на волейбола в Пазарджик и ангажимента на Общината към него. Твърдението, което се лансира, че волейболът няма да разчита на подкрепа от Общината, не отговаря на истината. Веднага след избора ми проведох среща с отбора, на която стана ясно, че играчите последно са получили заплати за месец август.“ – съобщи в личния си профил в социалните мрежи кметът на Пазарджик Петър Куленски. Повод за изявлението му е импровизираната пресконференция на Управителния съвет на волейболния тим на Хебър, от която стана ясно, че ръководството не получава заплати и работи на доброволни начала. Другото важно събитие случило се през вчерашния ден е, че изтичат мандатите на ръководството на ФК Хебър. Но не стана ясно какво ще последва от това. И двата круба са Сдружения с нестопанска цел, но нямат никаква пряка връзка с Община Пазарджик. Управителните съвети на Сдруженията се избират от общо събрание на членовете на самото сдружение, но не е ясно и кои са те.
Обект на коментар от страна на Куленски  са и обещанията, които са получили двата клуба от  Тодор Попов и неговия екип.
„Предишното ръководство на Общината е обещало на ВК Хебър сума от 350 000 лв. НА МЕСЕЦ. Ясно е било, че такива суми са непосилни за Общината и тя няма да издържи финансово. Това е бил един балон, който изкуствено се е надувал през годините, почнал е да издиша през лятото, когато Общината е взела да се задъхва финансово, и окончателно се е спукал в началото на есента, когато е било спряно финансирането на Хебър.  По информация от ръководството на Хебър играчите са получавали формално заплати в минимален размер, много под договореното. Останалата част от възнагражденията в размер на хиляди левове на месец са плащани В БРОЙ под формата на премии и бонуси. Ако това е вярно, то същото представлява нарушение на данъчното и осигурително законодателство и е ощетило бюджета с десетки хиляди. Няма как да толерирам подобно разходване на общинските средства, при което възникват основателни съмнения за укриване на данъци и осигуровки. Нямаме никакво доверие в ръководството на ВК Хебър и докато същото не бъде сменено, Общината няма да отпусне нито лев публичен ресурс, който да се харчи по такъв безпардонен начин.“ – продължава градоначалникът.
„Като волейболист и човек, който е отдал почти целия си живот на спорта, аз искам да помагам на волейбола в Пазарджик, но според възможностите на Общината. Когато пред нас стои дилемата пред това дали да плащаме за сметопочистване, за улично осветление, дали да преведем субсидията на училищата, където учат нашите деца, или да платим заплатите на професионални спортисти в един клуб, които заплати понякога са по няколко десетки хиляди лева месечно, разбира се, че отговорът е ясен.
Приоритет за мен ще бъдат детско-юношеските школи, където играят децата на Пазарджик. А отборът ще бъде длъжен да започне да оперира на пазарен принцип – със спонсори, прозрачно и изсветлено управление и реален бизнес модел. Докато не се укрепи финансовото състояние на Общината и не се изчистят наследените кризи от 16-годишното управление на знаете кого, ние ще приоритизираме не според емоциите, а спрямо нуждите на гражданите.“ – пише Куленски.