Извършител на грабеж и трима автори на кражби са установени от полицейските служители в областта през уикенда, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

В събота вечерта в РУ-Велинград бил получен сигнал от 73-годишен жител на курортния град. Той информирал органите на реда, че неизвестен го е заплашил с коса за косене на трева. След това нападателят отмъкнал от жертвата си сумата от 20 лева и избягал. В резултат на предприетите действия „по горещи следи“ служителите от РУ-Велинград установили, че автор на грабежа е 15-годишен тийнейджър от същия град. В присъствието на криминалисти, разследващ полицай и инспектор „Детска педагогическа стая“ тийнейджърът пълни самопризнания и предал вещи имащи отношение към извършеното престъпление. По случая се води бързо производство.

В полицейското управление в Пазарджик се получила жалба от 57-годишен собственик на новострояща се сграда в областния град. Апаши проникнали в обекта и отмъкнали множество бормашини, ъглошлайфи, кабели и медни тръби. Общата стойност на откраднатите инструменти и консумативи била над 2000 лева. С разплитането на случая се заели служители на полицейски участък „Изток“. Скоро органите на реда влезли в дирите на извършителите, които се оказали двама жители на квартал „Изток“ – на 32 и 41 години. Единият от тях е задържан, а другият продължава да се укрива. Открити са и част от откраднатите електроинструменти.

Вчера в РУ-Велинград се получил сигнал от 74-годишна жителка на курорта. От автомобила на нейния съпруг неизвестен отмъкнал сумата от 2600 лева. Возилото било паркирано на улица във велинградския квартал „Чепино“. Екип на полицейското управление извършил оглед и незабавно било предприето разследване. С учудване органите на реда установили, че автор на посегателството е 12-годишен от велинградския квартал „Анезица“. С момчето работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Почерпени и неизрядни зад волана

Двама водачи са задържани, след като управлявали автомобили под въздействието на наркотици. На улица в Пазарджик автопатрул при сектор „Пътна полиция“ спрял „Фиат“ с водач 24-годишен пазарджиклия. Последвал тест с дрегер, като пробата за употреба на наркотици се оказала положителна.

Сходен е и случаят с 27-годишен жител на Ракитово. Той бил засечен от служители на местния полицейски участък. В резултат на направената проверка и тест с техническо средство се оказало, че мъжът е зад волана на джип „БМВ“ под въздействието на дрога. И по двата случая са образувани бързи производства. Джипът, който е собственост на провинилия се шофьор е иззет от органите на реда.