По – голямата част от пътищата в областта са проходими при зимни условия, съобще говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. Във високите части на областта снежната покривка е по-голяма и опасността от проблеми в тази връзка налага забрана на движение на тежко-товарни камиони над 12 т. в участъците Велинград – Юндола – Якоруда, както и  Батак – Цигов чарк. Своевременно се извършва снегопочистване по всички пътни артерии, като по-голямо внимание се отделя на  АМ Тракия и първокласните пътища. Изцяло затворен за движение е пътят Белово – Юндола заради опасност от паднали дървета и заледяване.

Към 9 часа тази сутрин няма закъсали или бедстващи хора, четири сигнала за паднали дървета са подадени от Велинград и Батак, като става дума за две дървета по пътя Велинград – Юндола и две по пътя Батак – Цигов чарк.

Ограничен за движение на автомобили над 12 тона е пътят Панагюрище – Пирдоп през село Панагюрски колонии.

Снегът е тежък и мокър, което налага водачите да шофират с повишено внимание и подходящи гуми, да тръгват на път с достатъчно гориво и добре заредени телефони, при проблеми звънете на тел. 112, каза още Стоянов.