„Вярвам, че Медицински център „Уни Хоспитал“ – София ще се превърне в един от водещите в столицата. Центърът е продължение на мисията за устойчиво развитие на “Асарел-Медет“, която ни кара да инвестираме в проекти в подкрепа на обществото и основните му стълбове – здравеопазване, образование и култура“, каза при прерязването на лентата Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ – компанията, която от години инвестира в повишаване на качеството на здравните услуги в България чрез МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище.

С питка и водосвет в четвъртък  бе открита новата болница „Уни Хоспитъл“ в София (в сградата на хотел „Земята и хората“), която е продължение на лечебното заведение, което се намира в Панагюрище.

Центърът осигурява високоспециализирана извънболнична медицинска помощ. В нея, по подобие на тази в Панагюрище, ще има апаратура от последно поколение.

На церемонията присъстваха представители на здравните власти и регулатори, дипломатически мисии у нас, съсловни, неправителствени и пациентски организации. Медицинският център ще осигурява високоспециализирана извънболнична медицинска помощ и разполага с апаратура от най-съвременен тип за диагностика, изследвания и лечение. Екипът на центъра е формиран от доказани в областта си лекари с дългогодишна практика.