Възпитаниците на школите при ЦПЛР- ОДК- Пещера излязоха на сцената на читалище „Развитие“ в голям Коледен концерт- спектакъл.

Пред препълнената зала с родители, приятели, жители и гости на града, Децата представиха тематични коледни народни песни и пресъздадоха притчата за раждането на младенеца.

Изключително професионално от страна на музикалните ръководители, темата бе пренесена към демонстрация на наученото през годината от творците в центъра. Балет, спортни танци, народни песни и кръшни хора, изпълнени до съвършенство видяха зрителите на спектакъла.

С изключителен талант и режисьорски усет на преден план беше показан талантът на пещерските деца, чиято усмивка топлеше сърцата на малки и големи. На сцената се представиха  българските песни и танци, любовта към фолклора, мира и приятелските взаимоотношения.

Танцьори и певици влизаха в различни превъплъщения. Претворявани и преобразявани, показаха времена и нрави и тяхната съвременна интерпретация.  Изпълнителите пък станаха посланици на идеята да бъдем добри, почтени, мирни и щастливи.

На събитието присъстваха кметът на общината Йордан Младенов, председателят на Общински съвет – Пещера Васил Филев, Общински съветници, директори на училища, преподаватели и общественици.

Представителите на законодателната и изпълнителна власт в Пещера единодушно изказаха личното си възхищение от труда, професионализма и качеството на показаното от децата.

Младенов и Филев пожелаха здраве, детски усмивки и много радост. Те благодариха на екипа на ЦПЛР -ОДК за професионализма, грижата и всеотдайната обич към младото поколение на Пещера.

Младите творци  радват пещерци в делник и в празник. Очароват с богатството на българската култура. Предварителна подготовка за посещение на представление от този жанр, не изисква специална подготовка от страна на зрителя. Нужно е отворено сърце и усещане за стойност.

Почитания и поклон!

Коледния концерт-спектакъл бе заключителното културно събитие на центъра за 2023 г. Очакваме с нетърпение с какво ще ни изненадват през 2024 година.