Изложба в памет на Снежана Янева, бивш председател на Българската библиотечно-информационна асоциация и на Американския информационен и ресурсен център бе открита в Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев“-Пазарджик. Изложбата съдържа фотоси и документи от живота и дейността на Снежана Янева, от посещенията й в регионалните библиотеки в страната и други инициативи. Прожектиран беше и 15-минутен документален филм за дейността на Снежана Янева.

Г-жа Янева ни напусна през 2019 г., но за нас ще остане един голям и истински приятел, коментира директорът на Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев“ Лъчезар Риков. Впечатления от съвместната си работа с г-жа Янева сподели и Нина Коцева, бивш методист в РБ“Н.Фурнаджиев“ и организационен секретар на ББИА.  Изложбата е организирана по инициатива на Фондация „Мемориален фонд „Снежана Янева“, която бе създадена в памет на Снежана от нейната сестра Емилия Янева. Тя е пътуваща изложба и досега обиколи редица Регионални библиотеки в страната.

В нея има документирано и посещението на г-жа Снежана Янева в пазарджишката библиотека на 13 декември 2014 г. , когато при нас гостува и  г-жа Искра Михайлова-председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент. Тя подкрепи инициативата „Обществени библиотеки 2020“, която се осъществява от Фондация“ Четмо и писмо“ на Н.В. принцесата на Нидерландия Лаурентин в партньорство с ББИА.

Евродепутатът, придружена от представителя на програмата“ Обществени библиотеки 2020“ Йеле  Веник и председателят на ББИА Снежана Янева, се запознаха с дейността на библиотеката. През 2014 г. беше разработен и спечелен проект „Библиотеката-обществен информационен и културен център, достъпен за всички граждани“ за изграждане на санитарен възел и подемно съоръжение, осигуряващо достъп на хора с двигателни проблеми до всички отдели по етажите на библиотеката, разказа директорът на културната институция Лъчезар Риков.