Членовете на пенсионерския клуб от община Пещера имат стара традиция през декември месец да организират свое коледно тържество. В края на календарната 2023 година спазиха правилото и проведоха празнично тържество за членовете и гостите на клуб „Надежда“ с богата литературна и музикална програма, съобщи Димитър Насков от Община Пещера.

Райна Готева- председател на хората от третата възраст приветства с добре дошли своите съмишленици и приятели в залата. Готева благодари за съпричастността при провеждането и реализирането на различни инициативи и културно масови мероприятия през годината. Тя им пожела здраве, дръзновение и благоденствие.

Всички заедно отбелязаха подобаващо Коледното и Юбилярско тържество на свои приятели с приповдигнат дух. За доброто настроение се погрижи ВГ „Надежда“ с ръководител Рашко Тилев. Този път изненадата бе живата музика, която вдигна настроението и духа на пенсионерите. Всички пригласяха с певеца любимите си естрадни  и стари градски песни.

 

Клубът има 285 членове и развива своята дейност пълноценно и адекватно, като внася в сърцата на пенсионерите и на хората „по-рано родени” радост, доверие и сигурна грижа. Председател на клуба е Райна Готева която всеотдайно се труди за благото и спокойствието на пенсионерите в града, но не забравя да съдейства на всички организации, стремящи се към един по-хубав и спокоен живот.

Пенсионерите получиха поздравителни адреси от граждански сдружения, обществени организации и институции, както и пожелания за достоен живот, добруване здраве и късмет през 2024 година. Традиционно събитието уважи кметът на община Пещера. “ Написах писмо на Дядо Коледа. В него отправих молба и надеждата си да ви донесе много години, радост от внуци и правнуци, житейски радости, мир и благочестие. Благодаря ви, че ви има! Че ни подкрепяте, че ни напътствате и ни давате сили и кураж!“, каза Младенов посрещнат с аплодисменти и протегнати десници за поздрав.

Председателят на Общински съвет- Пещера Васил Филев поздрави своите съграждани с настъпващите празници. Той пожела една честита и благодатна Нова година. „Бъдете изпълнени с търпение, сгрявайте семейното огнище, бъдете вяра и подкрепа на младите“, заръча Филев.

Управителният съвет на пенсионерски клуб „Надежда“ връчи Поздравителни адреси на юбилярите по повод 70 годишнината им. Дар за спомен и цвете получиха Дафинка Вучкова, Буря Янакиева, Стела Димитрова, Виолета Зайчева, Анче Терзиева, Мария Дедова, Мария Вълкова, Елена Баренска, Рени Лилова, Георги Велков, Васил Ангелчов и Павлин Парпулев. Пожеланията на всички към рождениците са за още дълги години здраве, жизненост и на много още празници да се събират все така заедно.

Организирана бе и томбола с подаръци за присъстващите на тържеството. Празненството за поредна година зарадва сърцата и стопли душите на хората, дали своя дан за просперитета и развитието на Пещера.

Организирана бе и томбола с подаръци за присъстващите на тържеството. Празненството за поредна година зарадва сърцата и стопли душите на хората, дали своя дан за просперитета и развитието на Пещера.